Rupert Herring: Eking It Out

Wat is upcycling?
Upcycling is de nieuwste interieurtrend, maar wat houdt deze trend nou eigenlijk in? Simpel gezegd bewerk je materialen of producten op zo’n manier dat hetgeen wat je hebt gemaakt een betere kwaliteit heeft gekregen. Recyclen als het ware. Nog steeds klinkt dit erg vaag, maar bedenk maar eens hoe je van een wc-rol een designlamp maakt,  of van europallets een loungeset. Met een DIY ben je dus vaak al aan het ‘upcyclen‘.

Eking It Out
Een mooi voorbeeld van upcycle design is de salontafel genaamd Eking It Out. Deze handgemaakte creatie is gemaakt door Rupert Herring. Hij studeerde Design and visual art aan de UNITEC Institute of Technology in Auckland, Nieuw Zeeland. Dit unieke meubelstuk is een samenstelling van tafelpoten en balustrades gemaakt van verschillende soorten hout. De afmetingen van deze salontafel zijn: 60 centimeter hoog, 65 centimeter lang en 60 centimeter breed.

Eking It Out is een creatie dat deel uitmaakt van een prachtige collectie van designmeubels die bestaan uit tafelpoten. Deze collectie laat zien hoe indrukwekkend, inspirerend en duurzaam design kan zijn, wanneer er gebruik gemaakt wordt van afgedankte materialen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s